Ugrás a fő tartalomra

1317. Elefánt ormány ... Elefánt szimbólum

Már mielőtt el kezdtem gyűjteni az elefántokat tudtam,hogy szerencsét hoznak.
Mindig zavar volt bennem, hogy akkor most merre is kell, hogy álljon, merre nézzen az ormánya, ablak vagy fal felé... talán lehet ezért is raktam tele az egész lakást az évek alatt...

Próbálkoztam mindennel...ablak felé, ajtó felé, fal mellé, jobbra, balra, szembe...egy a lényeg nem használt...

Biztos csak egy a nyitja a dolognak, hinni kell benne, magunkban.... és ha valamiben hiszünk akkor azt vonzzuk, legyen az szerencse, szerelem, karrier vagy bármi más :)

Elefánt ormány

Attól függetlenül, hogy mit hiszek, vagy mit nem... egy kicsit most utána néztem pár dolognak...

Tehát ....
Az a hiedelem, hogy az elefánt szerencsét hoz, egy nagyon leegyszerűsített formája a Feng-Shui-nak, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy hány darabot használunk, hová rakjuk, és az sem mindegy, hogy milyen formájút.

Elefánt ormány

Ha a szerencsét akarjuk behívni az otthonunkba akkor az elefántot, akkor azt a bejárati ajtónál kell elhelyezni, mellyel egyben a lakásunkat védjük a káros energiától, illetve bent tartjuk a jó "csít".

Elefánt ormány

Amennyiben iskolába járunk, vagy egyszerű továbbképzésre, akkor az íróasztalunkra, tehát a tanuló sarokba kell helyezni az elefántot - hogy ezek a sarkok hol is vannak, sajnos nem tudom :)

Elefánt ormány

Ha gyermeket szeretnénk, akkor egy anya és egy bébi elefántot ábrázoló szobrocskát kell a megfelelő sarokba helyezni.

Elefánt ormány

Ha a karrierünket szeretnénk felfuttatni, akkor a karrier területére vagy az íróasztalunkra kell helyezni az elefánt szobrunkat. Az elefánton lovagló béka, vagy majom a stabilitást adja meg a munkánkban.

Elefánt ormány

És az örök kérdés pedig az, hogy merre is álljon az elefánt szobrunk ormánya: felfelé vagy lefelé.

A felfelé álló ormány a jó szerencse Ránk özönlését jelenti, tehát a szerencsénket hozza meg.
A lefelé mutató ormány pedig az erőt hozza meg nekünk, mellyel képesek vagyunk leküzdeni az akadályokat és kitartást ad Nekünk.

Elefánt ormány

Tehát a lényeg...
Nekünk kell eldöntenünk, hogy mit szeretnénk az életbe, és ehhez igénybe vesszük e a Feng-Shui tanácsait...


Elefánt ormány

Megjegyzések

  1. A bejárati ajtóm azt első emeleten van.Oda teszem az elefántot az csak addig lesz ott amíg az ajtót be nem csukom.ELLOPJÁK.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

310. Ernest Hemingway: A fehér elefánt formájú hegyek

Az Ebro völgyének túlsó oldalán hosszú, fehér hegyek emelkedtek. Ezen az oldalon nem volt se fa, se árnyék, a vasútállomás két sínpár közt, a napon sütkérezett. Szorosan az állomás tövében az épület vetett egy kis meleg árnyékot, a söntés nyitott ajtajában pedig bambuszból fûzött gyöngyfüggöny lógott, a legyek ellen. Az amerikai fiatalember és a lány, aki vele volt, kint ült az árnyékban egy asztalnál. Rekkenõ hõség volt, Barcelonából várták az expresszt, negyven perc múlva kell megérkeznie. Két percre áll meg ezen az állomáson, aztán megy tovább Madridba. - Mit igyunk? - kérdezte a lány. Levette a kalapját, és letette az asztalra. - Kutya meleg van - mondta a férfi. - Igyunk sört. - Dos cervezas - szólt be a férfi a függönyön. - Két nagy pohár? - kérdezte az asszony az ajtóból. - Igen. Két nagy pohár. Az asszony kihozott két pohár sört és két nemezlapot. Letette az asztalra a nemezlapokat és a söröket, s megnézte a férfit és a lányt. A lány a hegyeket nézte. Fehéren csillogta

217. Rajzoljunk elefántot

Az igazat megvallva én még egyiket sem próbáltam, de azt hiszem ezt a hiányosságot hamarosan pótolni fogom ... Ígérem!!