Ugrás a fő tartalomra

1276. A Kékpöttyös elefánt

A Kékpöttyös elefánt A Kékpöttyös elefánt A Kékpöttyös elefánt

A Kékpöttyös elefánt
Richly Zsolt grafikus, Balázs Béla-díjas animációs filmrendező hatvanas évekbeli képregény-sorozatát gyűjtötte össze a Vivandra kiadó A kékpöttyös elefánt című, áprilisban megjelenő mesekönyvbe, amelynek szövegét Marék Veronika írta.

Richly Zsolt kis elefántról szóló képregény-sorozata 1968 és 1971 között szerepelt a Kisdobos gyermekújságban. A sorozat, amelynek történetét és rajzait is ő alkotta, most jelenik meg először könyv alakban. Mivel annak idején szöveg nélkül közölték az epizódokat, a kiadó felkérésére számos mesekönyv elismert szerzője, Marék Veronika vállalta, hogy megszólaltatja a figurákat. Az író Richly Zsolt régi szerzőtársa, a Vivandránál megjelent A kockásfülű nyúl könyvsorozaton is együtt dolgoztak.

A gyerekkézzel jól forgatható, A4-es méretű, 48 oldalas mesekönyvben a kiselefánt rácsodálkozik a körülötte lévő világra. Miközben újabb és újabb állatokkal ismerkedik meg, sok mindent megtanul a természetről és a barátságról.
Forrás:Kultúra.hu

Érdemes megnézni Marék Veronika weboldalát

Egy biztos egy ilyen könyvet be kell szereznem :))
Holnap hívom is a könyves ismerősömet ...


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

1317. Elefánt ormány ... Elefánt szimbólum

Már mielőtt el kezdtem gyűjteni az elefántokat tudtam,hogy szerencsét hoznak.
Mindig zavar volt bennem, hogy akkor most merre is kell, hogy álljon, merre nézzen az ormánya, ablak vagy fal felé... talán lehet ezért is raktam tele az egész lakást az évek alatt...

Próbálkoztam mindennel...ablak felé, ajtó felé, fal mellé, jobbra, balra, szembe...egy a lényeg nem használt...

Biztos csak egy a nyitja a dolognak, hinni kell benne, magunkban.... és ha valamiben hiszünk akkor azt vonzzuk, legyen az szerencse, szerelem, karrier vagy bármi más :)


Attól függetlenül, hogy mit hiszek, vagy mit nem... egy kicsit most utána néztem pár dolognak...

Tehát ....
Az a hiedelem, hogy az elefánt szerencsét hoz, egy nagyon leegyszerűsített formája a Feng-Shui-nak, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy hány darabot használunk, hová rakjuk, és az sem mindegy, hogy milyen formájút.


Ha a szerencsét akarjuk behívni az otthonunkba akkor az elefántot, akkor azt a bejárati ajtónál kell elhelyezni, mellyel egyben a la…

217. Rajzoljunk elefántot

Az igazat megvallva én még egyiket sem próbáltam, de azt hiszem ezt a hiányosságot hamarosan pótolni fogom ...
Ígérem!!


32. Ohm elefánt

Hogy mi az "ohm"? Nekem egy kicsit a Goa... Ez a kép meg már csak azért is tetszik mert nagy eséllyel indul a "milyen tetoválást szeretnék" játékban...